Young Lions i BS Cup

Fredag 29 mars, reiste 6 unge håpefulle utøvere fra Lørenskog Karate Klubb, 2 trenere og en liten heiagjeng, til København for å delta i BS Cup i Danmark. BS Cup har vært arrangert 10 ganger tidligere, og tiltrekker seg de beste karateutøvere fra hele Scandianvia. Årets cup var det over 200 påmeldte deltagere fra Danmark, Sverige, Tyskland og Danmark, og var ny rekord på deltagelse og størrelse.

Dette er første gang Lørenskog Karate Klubb har deltatt på konkurranser i Danmark. LKK ble representert av Mathias Rakkenes (15), Marcus Cummins (12), Sondre Haug Larsen (12), Tamara Mreihil (11), Martin Andre Nilsson (12) og Amalie Lindmark Engebretsen (10).

Konkurransen ble avholdt på lørdag 30 mars, utøverne fra LKK er relativt uerfarne med å konkurrere på internasjonalt nivå, men de gav alle 100% og kan være svært godt fornøyd med gjennomføringen av sine kamper mot noen meget gode motstandere. Allikevel tok vi med oss 2 bronser hjem, både Marcus og Mathias fikk begge 3dje plass i sine divisjoner. Sondre konkurrerte 2 divisjoner høyere enn hans alder 15-års divisjonen, og gjorde det veldig bra han kom på en meget god 4 plass. Tamara møtte sterke og krevende motstandere og kom på en 4 plass i sin divisjon. Amalie (tidligere vinner av Norges Cup) gjorde også en bra kamp, hun møtte dessverre en sterkere og mer erfaren dansk utøver i sin første kamp.

– Resultatet fra BS Cup er vi veldig godt fornøyd med, sier trener David Cummins som har sort belte andre grad og flere gode plasseringer nasjonalt og internasjonalt, – de siste årene har vi satset spesielt på å få opp en solid stamme med unge utøvere – kalt Young Lions

David er én av initiativtakerne til Young Lions, som de har et spesielt treningsopplegg for. – Vi har bevisst satset på å delta i forskjellige konkurranser, spesielt de konkurransene som vi vet har et høyt nivået, at vi også får gode plasseringer her viser at vi er på rett vei.

Lørenskog Karate Klubb har store ambisjoner med ungdomsgruppen, men ikke bare fysisk og teknisk. – Like viktig som resultater med medaljer og beltegrader i karate, er å utvikle sunne holdninger og verdier, sier han. Dette vil alltid være et sentralt element i karatetreningen.