Begynne med Karate?

Osu.

Har du lyst til å begynne med karate? Du trenger ikke mye for å starte, en treningsbukse, t-skjorte og ønske om å utvikle seg holder langt. Nye kurs starter opp 15.08.2022

I Lørenskog Karate Klubb trener vi Kyokushinkai, som er en fullkontakts stilart som er kjent for hard trening og viljen til ikke å gi opp, dannet i 1963 av Mas Oyama (se mer her). Treningen inneholder Kihon (grunnteknikker) kata (form/mønster) og kamp, i tillegg til generell trening for styrke og fleksibilitet.

Lørenskog Karate Klubb er et idrettslag under Norges Idrettsforbund, Kampsportforbundet og Norges Kyokushin Karate Organisasjon.

Vi har inntak for nybegynnere 2 ganger i året (Barn fra 6 år, ungdom og voksne) ved skolestart i januar og august. Gradering skjer i mai og november. Barn har egne graderinger.

Treningen er lagt opp slik at selv om du ikke får med deg alle treningene kan du fortsatt følge gruppen. For å føle fremgang så anbefaler vi du forsøke å trene 2 ganger i uken. Karate trening passer for både unge og gamle.

Vi deltar på konkurranser i Norge/Norden og internasjonalt med både barn, ungdom og seniorer.

Kyokushinkai er en kampsport med tradisjoner. I Lørenskog Karate Klubb trener vi med både tradisjonelle og moderne treningsmetoder. Du behøver ikke være sterk eller spesielt smidig når du begynner å trene hos oss, det trenes opp over tid.

Du trenger ikke spesielle klær eller utstyr når du begynner, det går bra med t-skjorte og joggebukse. Vi trener uten sko. Etterhvert så vil du trenge en Gi (Dogi), den kan bestilles via klubben, flere kampsport butikker selger også Kyokushin Gi’er. Senere vil du også trenge beskyttelsesutstyr til treningene (se vår utstyrsguide).

Du kan prøve treningen gratis noen uker før du bestemmer deg for å bli medlem.

Litt mer om barnetreningene:

Barn kan begynne med vanlige treningsklær og vi trener barfot. Langt hår bør være oppsatt og ingen øredobber/smykker eller klokker slik at ingen risikerer å skade seg. Barna vil trenge en GI og beskyttelsesutstyr som for voksne, det kan bestilles når barnet har bestemt seg for å fortsette og trene karate. Vi har noe beskyttelsesutstyr til utlån i begynnelsen. Gi og beskyttelsesutstyr kan bestilles via klubben hvis dere ønsker det, og leveres ut på trening.

Under sesongen kommer barna å lære seg om verdier i Karate, grunnteknikker (kihon) i slag, blokkering og spark, og Kata (teknikker i form/mønster). De kommer til å få teste teknikkene på puter og etterhvert prøve de i kamp. I starten er det størst fokus på teknikker.

Velkommen til Lørenskog Karate Klubb