Oppstart for nybegynnere.

Nye kurs starter opp 03.01.2019.  Mer informasjon kommer.

Fra tirsdag 21.08 Kl 17.30 har vi oppstart av nye kurs for barn ( fra året de fyller 9 år), ungdom og voksne.  Kom og prøv gratis.

Vi har løpende opptak til midten av september. Til å begynne med trenger du kun vanlige gym/treningsklær og en drikkeflaske med vann, vi trener barfot.

Nybegynnerpartiet går 2 ganger i uken (tirsdag og torsdag kl 17.30) og vår Dojo er gymsalen på Benterud skole.

 

Kyokushin (極真) er en fullkontakts karate gren, som ble etablert i 1964 av Masutatsu Oyama (Mas Oyama).  Kyokushin er japansk for «den ultimate sannhet» Kyokushin har dype røtter med fokus på selv utvikling, disiplin og hard trening. Målet er alltid å gjøre sitt beste for at du skal bli bedre, utifra dine egne forutsetninger.

Hva er forskjellen på å trene karate framfor andre sporter?

Selv om man kan konkurrere i karate så er det ingen sport, men en kampkunst som går ut på å forsvare seg selv. Man lærer elementer som kan være farlig, spesielt hvis man ikke får rett instruksjon eller hører hva instruktøren sier. Derfor er det veldig viktig med disiplin,  som vi har stor fokus på.

Disiplin utvikler psyken som er en viktig del av Kyokushin karate. Mas Oyama etterlot seg en guide til hvordan vi skal leve, og trene i uttrykket «Osu no Seishin»  eller «OSU» som betyr omtrent: Viljen til tålmodighet. Kort fortalt innebærer det at man alltid skal gjøre sitt beste, ha viljen til å holde ut og ikke gi opp men presse seg til grensen og litt til. For å få dette til må du lære å være standhaftig og holde ut, uansett hvor vanskelig eller hardt noe måtte føles, men fremfor alt må du lære deg å være tålmodig. Dette er OSU!

Når du presser deg selv til hard trening er fordi du bryr deg om deg selv, det bygger selvrespekt. Denne selvrespekten utvikler seg og utvides til også til å gjelde respekten overfor din instruktør og dine medelever. Når du kommer inn i dojoen bukker du og sier «Osu». Dette betyr at har respekt for dojoen og den tiden du bruker på å trene der. Denne følelsen av respekt er OSU!

Gjennom treningen presser du deg selv så hardt som mulig fordi du respekterer deg selv. Når du er ferdig med å trene, bukker du til din instruktør og dine medelever og sier «Osu» enda en gang. Du gjør dette av forståelse. Denne følelsen av forståelse og innsikt er OSU!

Dette gjør kyokushin psykisk og fysisk krevende, samtidig får man veldig mye tilbake i form av selvutvikling. Osu no Seishin gjelder ikke bare under trening men også i daglig livet,  som gjør Kyokushin mer til en livsstil.

Til forskjell fra vanlige sporter blir man ikke i karate vurdert etter hvor bra man presterer mot andre. I stedet er målet å utvikle seg ut fra egne forutsetninger. Samtidig som man utvikler sin kropp og kunnskap i karate så er det viktig at man utvikler sin oppførsel mot sine medmennesker. Det er for eksempel viktig at man er ekte respektfull mot andre, og man må innrette seg etter dojo etikette.

Er det farlig å trene kyokushin?

Nei ikke om man følger instruktørene og dojo etikette. Kyokushin inneholder mye kontakt derfor holdes disiplinen høyt slik at ingen skal bli skadet.

Kan jeg ha ørepynt eller andre smykker når jeg trener?

Nei på treningen er det ikke lov med smykker, eller piercinger. Hvis man ikke kan ta de bort så må man teipe over de under trening. Tær og fingernegler skal være kortklipte og rene.