Karatemedaljer til unge løver

Lørenskog Karate Klubb reiste i helgen med 10 unge talenter til karatemesterskap i Sverige. Søstrene Miriam (9) og Tamara (11) Mreihil kapret henholdsvis bronse og gull i kamp, med stolte foreldre og instruktører på sidelinjen.

Hele fem medaljer hentet ungdommene hjem fra Store Høga Stenungsund, et tradisjonsrikt mesterskap spesielt godt egnet for unge karateutøvere som vil ha internasjonal erfaring innen fullkontaktstilarten Kyokushinkai karate. – Dette er vi veldig godt fornøyd med, sier trenerduoen Jon Lindblad og David Cummins. Begge har høye grader i Kyokushinkai og flere gode plasseringer nasjonalt og internasjonalt. – De siste årene har vi satset spesielt på å få opp en solid stamme med unge utøvere – kalt Young Lions – som vi har et spesielt treningsopplegg for. – Vi har bevisst satset på konkurranser i Sverige, hvor vi opplever at nivået er svært høyt. At vi også får gode plasseringer her, viser at vi er på rett vei.

Når Tamara og Miriam går kamper, går de etter regler tilpasset barn opp til 13 år. Det betyr at de får bruke vest, hjelm, hansker og leggbeskyttere. Mellom 13 og 18 får man kun bruke leggbeskyttere og hansker. – Dette er for å unngå skader og for at de som er under atten år skal få god trening før de prøver seg på matten med fullkontakt karate, sier trenerne Jon og David. De legger til at det denne gang var spesielt synd at ett av de største ungdomstalentene i Lørenskog Karate Kubb, Rahua Ghidey (15), måtte stå over konkurransen denne gang på grunn av en skade hun fikk etter å ha gått kamp på trening. – Men hun fungerte veldig bra som coach og er et fantastisk forbilde for de aller yngste, sier Jon.

David Cummins, sort belte andre grad og én av initiativtakerne til Young Lions, har store ambisjoner med ungdomsgruppen, men ikke bare fysisk og teknisk. – Like viktig som resultater med medaljer og beltegrader i karate, er å utvikle sunne holdninger og verdier, sier han. Dette vil alltid være et sentralt element i karatetreningen.

Lørenskog Karate Klubb fikk følgende medaljer

Tamara Mreihil, gull jenter 10-11 år+50 kg

Sondre Hauge-Larsen sølv gutter 12-13 år +55 kg

Trym Sølvberg sølv gutter 14-15 år +65 kg

Miriam Mreihil, bronse jenter 8-9 år +40 kg

Andreas Engøy bronse i fullkontakt herre rekrutt -80kg